Virkelig fin diy nederdel du nemt selv kan sy

diy nederdel

 

Jeg har lavet den fiiiineste lille diy nederdel til Sigga, ud fra den nemmeste guide. Jeg er på ingen måde erfaren med en symaskine og har ikke brugt mange timer foran sådan en sag før.

Så denne diy nederdel er virkelig en god begynder, hvis du som mig har fået lyst til at sy, nu hvor der er nogle små størrelser i hjemmet at sy til. Guiden fandt jeg inde på bloggen olinesmor og du kan finde den lige her, men jeg vil nu også lige prøve at vise min proces nedenfor

 

Guide til en nem diy nederdel

Dette skal du bruge + lidt mere 😉

diy nederdel

  • Et stykke stof i fastvævet bomuld.

Jeg fandt en stofrest jeg havde fået af min skønne farmor. Nu hvor det var mit første projekt i meeeeget lang tid, var det rart, at jeg ikke skulle købe noget, men frit kunne eksperimentere og lave mulige bommerter uden jeg følte, at det kostede mig for mange penge

  • saks
  • stofkridt
  • målebånd

+ lidt mere (jeg har det med at starte projekter op uden at have det hele med det samme)

  • elastik til taljen (2 cm. bredt)
  • stof til sløjfen

Så kan du komme i gang med din diy nederdel

Sådan finder du størrelsen

Først skal dit stof klippes ud i den størrelse du vil lave nederdelen i. Mit stof måler 100×40 cm. inkl. oplæg og linning og Sigga er en str. 98 (med smal talje). Olinesmor kom med en god tommelfinger regel, som jeg helt sikkert vil huske: som tommelfinger regel bruges et stykke stof, der er lidt mere end dobbelt så bredt som barnets talje. Jeg var så heldig at Sigga måler omtrent det samme som Oline. så når de måler 46 cm. i taljen, bruges ca. 1m. stof. Længden afhænger af en selv. Jeg tog olinesmor.dk´s råd til mig og målte en nederdel hvis længde jeg synes var fin til Sigga. Dertil skal så ligges 10 cm. til, til oplæg og linning.

Sy processen

Først skal du først sy zigzag hele vejen rundt i kanten. Hvis du har en overlocker bruger du selvfølgelig den i stedet. Herefter ligger du det dobbelt med vrangen udad. Så finder du symaskinen frem og syer stoffet sammen, så du sidder med en tube som på billedet nedenfor

diy nederdel

 

Herefter skal der laves en løbegang i elastikken i taljen. Jeg brugte som olinesmor en 2 cm. bred elastik, og derfor skal løbegangen være 2 cm. plus et par milimeter. Jeg valgte at bukke min løbegang om ved 2,5 cm. og strøg den rundt, så havde jeg omkring 0,5 cm. sykant. Min kære farmor har allerede ringet og fortalt mig, at der er en meget bedre måde at gøre dette på, hvor man ikke laver løbegang, men syer elastikken fast i stedet så den ikke krøller inde i løbegangen. hun har lovet at vise mig det, så måske jeg bliver tanden sejere i mit næste projekt 😉

–  HUSK at lave et par centimeter stå, så du kan trække en elastik igennem din løbegang. jeg glemte det, så måtte jo pænt sprætte op 😉diy nederdel

Når du har syet din løbegang, skal du til at ligge nederdelen op. Jeg valgte at ligge min nederdel op med 3 cm. og  sy LIGE hele vejen rundt.

diy nederdel

Når det er gjort sidder du tilbage med en tube nederdel og mangler egentlig bare at få ført elastikken igennem. Jeg synes olinesmors sløjfe på nederdelen var så fin, så det måtte jeg selvfølgelig også lave. Olinesmor.dk linker til en fin guide jeg fulgte.

Monter elastikken

For at få elastikken igennem løbegangen, hæftede jeg en sikkerhedsnål i enden og førte den så igennem løbegangen. Det gik faktisk nemmere end hvad jeg lige troede 😀 Når den er igennem, syes elastikken sammen og den lille hul i løbegangen syes til. Sløjfen kan både syes på, eller sættes på med en sikkerhedsnål. Sigga piller den konstant af, så tænker jeg må have min syet på. Men så er diy nederdelen jo FÆRDIG, tadaaaaaaa!! virkelig nemt ik 🙂

diy nederdel

 

– Rigtig god fornøjelse og tusind tak til olinesmor.dk for en super fin guide til fru nybegynder her 🙂

 

🙂 L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livet som mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *